Бившият министър на вътрешните работи  на Северна Македония Гордана Янкуловска,

...
Бившият министър на вътрешните работи  на Северна Македония Гордана Янкуловска,
Коментари Харесай

Бившият МВР-министър на Северна Македония влезе в затвора за 4 години

Бившият министър на вътрешните работи  на Северна Македония Гордана Янкуловска, която беше наказана на 4 години затвор по делото " Танк ", към този момент е в пандиза Идризово, предаде БГНЕС. До момента тя е изчерпала всички законови средства, с цел да отсрочи изтърпяването на присъдата си по делото.

Янкуловска беше министър в 4 следващи кабинета на Никола Груевски и ръководената от него партия ВМРО-ДПМНЕ от 2006 година до 2015 г.  През 2018 година Груевски също беше наказан на 2 години затвор за корупция, само че избяга в Унгария, където получи политическо леговище.  

Решението за изтърпяване на присъдата е след отменяне на настояването на Янкуловска, изпратено до Върховния съд за изключително разглеждане на решението на Апелативния съд в Скопие. Тя бе наказана за противозаконна покупка на мерцедес „ С-600 “ в размер на 600 хиляди евро.

Освен Янкуловска по това дело за отговорни бяха приети и Джоко Поповски (който към този момент излежава присъдата си в затвора).

В същото време против Янкуловска в Наказателния съд Скопие сега има още две каузи за „ корист със служебното състояние “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР